Elektroterapija

Cilj fizikalne terapije je poboljšati funkciju tela, smanjiti bol, povećati pokretljivost i snagu mišića.

Fizikalna terapija je esencijalna grana zdravstvene nege koja se fokusira na prevenciju, dijagnostiku i lečenje različitih stanja mišićno-koštanog sistema.

Fizikalna terapija obuhvata širok spektar tehnika i tretmana koji su prilagođeni individualnim potrebama svakog pacijenta.

Ova terapija se primenjuje kako kod akutnih problema, tako i kod hroničnih stanja. Njna funkcija je poboljšati funkciju tela, smanjiti bol, povećati pokretljivost i snagu mišića, te pomoći pacijentima da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima.

Vrste fizikalnih modaliteta elektroterapije: interferentne struje, transkutana elektroneurostimulacija (TENS), galvanska struja i elektroforeza. Svaka od ovih tehnika ima svoje specifične indikacije i prednosti:

 1. Interferentne struje
  Ova tehnika se često primenjuje za smanjenje bola, opuštanje mišića i poboljšanje cirkulacije. Takođe, može poboljšati funkciju nerava i ubrzati proces ozdravljenja.
 2. TENS
  Transkutana elektroneurostimulacija koristi se za kontrolu akutnog i hroničnog bola. Električni impulsi blokiraju prenos bola do mozga, što dovodi do smanjenja neprijatnih senzacija.
 3. Galvanska struja
  Ova tehnika se često koristi za smanjenje oticanja tkiva, ublažavanje bolova i poboljšanje lokalne cirkulacije.
 4. Elektroforeza
  Ova tehnika omogućava unošenje lekova direktno u zahvaćeno područje putem električnih impulsa, što može povećati efikasnost lečenja i smanjiti sistemski uticaj lekova na organizam.

Vaše zdravlje je naš prioritet

Pozivamo vas da nam se obratite za pomoć i podršku ukoliko se suočavate sa bilo kakvim problemima vezanim za bol, pokretljivost ili oporavak. Zakažite svoj pregled već danas i dopustite da naš stručni tim budu vaša podrška na putu ka zdravlju i boljem životu!

Zakazivanje tretmana

Pozovite nas ili popunite formular ispod i mi ćemo vas kontaktirati. Trudimo se da na sve upite odgovorimo u roku od 24 sata radnim danima.